2024. szeptember 10.

KAPELLA2 PROD verzióváltás 2024.09.11

A KAPELLA2 rendszer PROD üzemi környezetében 2024.09.11-én hétfőn 14:00-kor verzióváltás lesz. A frissítés keretében javítások kerülnek kihelyezésre, valamint a éles környezetbe kerül az új EHÜSZ felület is.

 A frissítés leállással nem jár, viszont munkamenet szakadások előfordulhatnak közben.



Az új EHÜSZ felület publikusan a kapella2.hu/ehusz oldalon lesz elérhető, illetve kisebb átállást követően már a régi linken (kapella2.hu/ehuszfelulet ) is az új felülettel lehet találkozni.

K2 belépést követően pedig egy új, EHÜSZ menüpont alól lesz elérhető a felület.

 Az új felület számos új funkcióval fog rendelkezni, emellett pedig a kinézetén is változtattunk.

 A vonalpontok listája felületen alapértelmezetten csak a HÜSZ-ösnek számító vonalak jelennek meg, de megjeleníthetőek szűrőfeltételekkel a HÜSZ-ön kívüli vonalak is. Létrehoztunk egy „mely időponttól vizsgálva” dátumválasztót, melyet kiválasztva nem jelennek meg az aktuálisnál korábbi évek a legördülő menüben.

A vonalpontok listáját a könnyebb értelmezhetőség kedvéért átalakítottuk, és az excel export is már az új megjelenítés szerint dolgozik. Valamint a felületre további szűrőket helyeztünk, és további oszlopokkal bővítettük a megjelenítést.

A menetvonalak, szolgáltatások, vonatnemek felületek szűrhetővé váltak, illetve kisebb módosításokat is kihelyeztünk a felületekre.

A vágányzárak felületen az adott vágányzárra kattintva megfelelő jogosultság esetén a felhasználó átnavigálásra kerül a vágányzár adatlapjára.

A vágányzári tékép a fejlesztés eredményeképpen tool tip-ként megjeleníti, hogy mely szolgálati helyek között van a vágányzár és mi az időtartama (mettől- meddig tart).



Vissza