2022. február 28.

Felhasználói jogosultságok kezelésének változása a K2 és VÁB rendszerekben

Új funkciók a Kapella 2 és a VÁB rendszerben:

Változik a VPE Kft. rendszereinél a felhasználói jogosultságok kezelése (új hozzáférés, meglévő törlése, vagy az adatok módosítása). Ezeknek a funkcióknak a megkönnyítése érdekében egy olyan fejlesztést készült el, amely lehetővé teszi, hogy a hozzáférésekkel kapcsolatos beállításokat az adott szervezet saját hatáskörben tehesse meg.

Úgy véljük, hogy ez a fejlesztés lényegesen megkönnyíti a hozzáférések karbantartását és csökkenti az adminisztrációs terhet. Ahhoz, hogy minden szervezet saját maga tudja intézni a szervezetéhez tartozó hozzáféréseket, ki kell jelölnie legalább egy erre jogosult (Felhasználó kezelő adminisztrátor) személyt. A kijelölés cégjegyzésre jogosult aláírásával ellátott eredeti levélben vagy elektronikus aláírással ellátott dokumentumban kérhető. Kérjük, hogy ezt, akik még nem tették meg, mihamarabb küldjék el részünkre!

A fejlesztés kapcsán kialakításra került egy olyan felület a rendszeren belül, ahol az adott szervezethez tartozó hozzáférések kezelésére nyílik lehetőség. Itt egyrészt ki lehet listázni az aktuális felhasználókat, másrészt új hozzáféréseket lehet majd létrehozni, illetve az elavultakat megszüntetni saját hatáskörben.