2021. május 27.

Kapella 2 firssítés 2021.05.31

A VPE Kft. 2021.05.31-én 13:00 órakor frissíti a KAPELLA2 rendszer PROD környezetét, melynek keretében az alábbi frissítések kerülnek ki az éles környezetbe.

Hibajegy

leírás

7503241 — Tanulmány menetrend alapja

A probléma az volt, hogy ha másolással egy igényből van létrehozva egy tanulmány menetrend "igény", akkor nem a tanulmány menetrend szerint jön létre hozzá a vonatszelet a TAKT-ban, hanem abból az igényből, amiből indították az "igény" létrehozását.

7503272 — 1 órán belüli indulással kért igény

Tároláskori ellenőrzés beépítése, hogy ha katalógus választás történik (interfészen, vagy felületen), akkor is ellenőrzésre kerüljön, hogy az igény kezdő időpontja és a katalógus választás időpontja között meg van-e az egy óra.
Amennyiben nem, akkor hibaüzenetet ad a rendszer.

7503301 — publikus felület_vgz adatlap adatok

Az e-HÜSZ felületről megnyitható vágányzári adatlapon az alábbi adatok nem fognak megjelenni amennyiben a böngészést végző felhasználónak nincs megfelelő jogosultsága a Kapella rendszerben:
    Beérkezés dátuma
    Igénylő személy
    Vágányzár típusa
    Vágányzár altípusa
    Megjegyzés
    Kivitelező(k)
    Dokumentum(ok) nyilvántartási száma

7503333 — OD-n vgzi riport_vgz IF

Volt egy olyan hiba a rendszerben, hogy hibásan lettek generálva a  vágányzári IF fájlok, ha egy vágányzári igényben több vonalat is érintő kizárás volt. Ilyenkor  véletlenszerűen választott a generáló egy vonal nevet a vágányzárban érintett vonali kizárások közül, és azzal töltötte fel mindegyik vonali kizárást. A javítás arra vonatkozik, hogy módosításra kerül a generáló, hogy a vonali kizárások esetén minden egyes kizárásnál az adott szakasz vonalneve kerüljön generálásra, ami kizárásra kerül.

7503336 — Elfelejtett jelszó

Ha az elfelejtette a jelszavát szövegre kattintunk, és beírtuk a felhasználói nevet, vagy az email címet, és megadom az ellenőrző kódot, nem jelzi azt vissza a rendszer, hogy ok, kiküldte a levelet, hanem egy hibaüzenetet adott. Ez akkor fordulhatott elő, ha véletlen valaki úgy kattintott az "Új jelszó kérése" gombra, ha nem írta be az ellenőrző kódot.

7503348 — Vizsgálandó PO IF-ek

Abban az esetben ha az IF mappában két azonos nevű fájl van a megkülönböztetés miatt a második fájl nevének végére -x illesztettünk. A fejlesztés eredményeképpen,

kérés esetén tudjuk módosítani, hogy ne -x hanem _x legyen a fájlnév végén.

FEJLESZTÉS: 7503258 — Óraátállítás_ellenőrzés kiépítése

A tavaszi óra átállítás okozott problémát, mert ilyenkor a 2.00 3.00 közötti idő nem létezik.
Erre lesz egy ellenőrzés, hogy ha a megrendelésben erre az időszakra van hivatkozás, és azonnali az igény, vagy nem azonnali de az első napja pont erre az időpontra esik , akkor arról egy hibaüzenet tájékoztassa a megrendelőt.

A Felhasználói kézikönyv a fenti frissítések miatt nem módosul.





Vissza